Als meester-fijnschilder met meer dan twintig jaar ervaring streeft Gunter Smets voor elke schilderopdracht naar de perfectie. Als je zoekt naar een ervaren vakman die tot het uiterste gaat voor een piekfijn eindresultaat - ook voor de moeilijke en complexe schilderopdrachten -, dan ben je bij schilder Gunter Smets aan het juiste adres. Gunter Smets werkt bewust alleen, zodat hij volledig verantwoordelijk is voor de verfijnde afwerking.

Alles zit in de voorbereiding…

Net zoals zijn vader Jos Smets het iedere dag herhaalde, besteedt Gunter Smets bijzonder veel aandacht aan de voorbereiding. “Op een kasseiweg kan je geen goed werk maken”, stelde pa Jos telkens opnieuw.

Vooraleer met verf en borstel aan de slag te gaan, haalt Gunter Smets elke oneffenheid uit je muur of plafond. Dit omvat standaard het grondig bijplamuren. Wanneer nodig wordt zelfs een volledige muur of plafond uitgeplamuurd voor een perfect egale ondergrond.

Voor het ultieme strakke lijntje tussen muur en plafond plamuurt Gunter, wanneer nodig, eerst de hoeken uit. Half werk bestaat voor meesterschilder Gunter niet.

Schilderwerk In Keuken In Retie 11

Netjes, gestructureerd én verzorgd

Een mooi eindresultaat bereik je alleen door netjes, gestructureerd en verzorgd te werken. Dit betekent dat je volledige vloer met karton wordt afgeplakt en alles met doeken grondig wordt afgedekt. 

Al je losstaande meubels zet Gunter op verrijdbare karretjes, zodat je meubels netjes doorheen de kamer verhuizen volgens de voortgang van de schilderwerken.

Het uitwassen van borstels en schildermateriaal gebeurt niet bij je thuis, wel in het eigen werkatelier.

Lak- en spuitwerk in eigen atelier

Radiatoren, binnendeuren, keukendeurtjes, slagvensters,… Alles wat demonteerbaar is én tijdens de schilderwerken gelakt of gespoten moet worden, neemt Gunter mee naar zijn eigen werkatelier. 

Daar beschikt hij over een volledig uitgeruste spuit- en lakcabine. Deze werkwijze verloopt niet alleen sneller, het eindresultaat oogt veel strakker en gladder.

Wat niet kan gedemonteerd worden, lakt of schildert Gunter Smets uiterst zorgvuldig ter plaatse met de hand. Denk daarbij aan deuromlijstingen, gordijnkasten, trappen, inbouwkasten, schoorstenen,….

Kleurenadvies én technische expertise

Gunter Smets zorgt niet alleen voor verfijnde schilderwerken, hij is ook jouw persoonlijke adviseur voor kleuren en technische uitdagingen.

Wanneer nodig schakelt hij de bijkomende ondersteuning in van de kleurenadviseurs en technische experts van BOSS PAINTS.

Boss

Bijzondere schilder- en restauratietechnieken

Op zoek naar een vakman voor bijzondere decoratie schilder- of restauratietechnieken? Gunter Smets is gediplomeerde meester-fijnschilder met aanvullende diploma’s in marmer- en houtimitatietechnieken. Ook moderne, hedendaagse schildertechnieken zijn perfect mogelijk.

Verder specialiseert Gunter zich in uitdagende restauraties van historische sierlijsten, moluren en rosassen in historische gebouwen en herenhuizen. Hij maakt de ontbrekende en aangetaste delen perfect na in gips.

Wens je een hedendaagse sierlijst in gips of kunststof? Ook geen enkel probleem. 

Ook schilderwerken buiten

Naast binnenschilderwerken gaat Gunter Smets regelmatig in openlucht aan de slag. Schakel Gunter in voor het schilderen van gevels, dakoverkappingen, ramen en vensters,… Gunter werkt met eigen zelfrijdende hoogtewerkers, waardoor elke buitenopdracht efficiënt en snel verloopt.

Voor zeer complexe en uitdagende restauratieopdrachten roept Gunter bijkomende expertise in van BOSS PAINTS. Vooraf ontvang je dan een technisch verslag met uitgebreid advies. Zo ben je zeker van de geboden oplossing én geniet je van een kwaliteitsgarantie op het eindresultaat.

Realisaties Schilderwerken

Op zoek naar een meesterschilder die streeft naar het perfecte eindresultaat?

Contacteer Gunter Smets