Gunter Smets erfde de liefde voor het schildersvak van zijn vader Jozef  - ‘Joske’ - Smets. Bijna vijftig jaar lang was Jozef actief als schilder in Retie en omstreken. Jozef was de eerste mentor en strenge leermeester voor Gunter. Nog steeds brengt Gunter de schildersvisie van zijn vader elke dag in de praktijk: zonder perfecte voorbereiding van de ondergrond verkrijg je nooit een goed eindresultaat. 

Met brommertje naar de eerste klanten

Op zijn zestien jaar mocht Gunter Smets tijdens de weekends voor het eerst van het schildersbestaan proeven. Met de schilderspotten achter op zijn brommer trok hij tijdens de weekends en schoolvakanties naar zijn eerste ‘klanten’ in de buurt.

Meteen na het behalen van zijn schildersdiploma richtte de negentienjarige Gunter in 1995 zijn eigen schilderszaak op. Zelfs als zelfstandig schilder bleef Gunter zich nog jarenlang bijscholen in avondonderwijs, waardoor hij zich nu een gediplomeerd meester-fijnschilder mag noemen met meer dan dertig jaar ervaring op de teller.

Decoratie Smets

“Op een kasseiweg kunt ge geen goed werk leveren” 

Deze uitspraak herhaalde vader Jozef Smets vrijwel dagelijks tegen zijn zoon Gunter. Alleen op een egale en vlakke ondergrond – zonder oneffenheden – is kwaliteitsvol schilderwerk mogelijk. 

Net zoals vader Jozef hecht Gunter bijzonder veel belang aan een grondige voorbereiding van de ondergrond. Wanneer bijplamuren niet volstaat, wordt een volledige muur opnieuw uitgeplameerd. Gunter nam de zin voor perfectionisme en de gedrevenheid van Jozef volledig over.

Niet de kwantiteit telt, wel de kwaliteit

Niet het aantal schilder- of behangopdrachten telt, wel de kwaliteit en de verfijning van het afgeleverde werk. Om deze kwaliteit te garanderen, investeerde Gunter Smets in een eigen atelier met spuit- en lakcabine én computergestuurde verfmengmachine.

Zijn woning – gevestigd boven het atelier – dient als showroom. Je bent er op afspraak welkom om een brede waaier aan decoratieve schilders- en behangtechnieken te ontdekken. 

Schilder voor de Kempen

Gunter Smets werkt voor particuliere klanten die kwaliteit en vakmanschap naar waarde schatten. Naast geregelde opdrachten in steden als Leuven en Antwerpen, richt Gunter Smets zich als schilder vooral op de Antwerpse Kempen met Retie, Mol, Dessel, Geel, Arendonk, Meerhout, Turnhout, Herentals, Kasterlee en Balen als belangrijkste ankerpunten.   

Schilderwerk Hele Woning + Speciale Technieken Retie 15

Op zoek naar een ervaren schilder die garant staat voor vakmanschap?

Contacteer Gunter Smets